Ondernemers zijn net mensen

Je bent ondernemer geworden met een reden. Waarschijnlijk omdat je ergens goed in bent, je bent een specialist. Maar kom je nog wel aan het echte ondernemen toe? Hoeveel van je tijd besteed je aan declarabele uren en het ontwikkelen van de ideeën die nog hebt?

In deze tijd is het steeds belangrijker om je online én offline zichtbaar te maken. Je mailbox loopt intussen vol en je administratie moet op orde blijven. Het liefst heb je al je informatie overal voorhanden, ook buiten de deur. Welke prospects heb je de laatste tijd nog gesproken en vooral, welke niet? Hoe presenteer je je bedrijf zodat men je weet te vinden?

Herkenbare vragen?

Het uitbesteden van (een deel van) je marketingactiviteiten, commerciële activiteiten en/of office management zorgt ervoor dat je je weer bezig kunt houden met je ondernemerschap. Het brengt ruimte om creatief te kunnen denken en nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Het resultaat: groei van je bedrijf en groei van jezelf als ondernemer. Ondernemers zijn immers net mensen.. en mensen doen graag waar ze goed in zijn.

Uitbesteden levert groei op

De eerste gedachte kan zijn: uitbesteden kost geld. Nee dus, uitbesteden levert juist geld op. Door de juiste mensen om je heen te vinden creëer je groei. Eigenlijk heel logisch, je krijgt meer ruimte om je bezig houden met specialistisch inhoudelijke zaken, het doorontwikkelen van je producten, het verdiepen van je specialisme, het verbeteren van je service.

Werken met een freelancer?

Als je werkt met freelance ondersteuning ben je flexibel in de hoeveelheid ondersteuning die je vraagt. In een piektijd meer uren en in een daltijd minder uren bijvoorbeeld. Geen doorbetaling tijdens vakantie, geen pensioenopbouw, geen verzekeringen, geen personeelsadministratie etc. En heb je tijdelijk geen ondersteuning nodig, dan heb je ook niet te maken met moeilijke ontslagprocedures. Een freelancer is zelf ook een ondernemer, dus zal er alles aan doen om zichzelf door te ontwikkelen en resultaten te laten zien. Bovendien geeft een buitenstaander vaak een frisse wind, nieuwe ideeën, een andere kijk op zaken.

Wil jij ook meer ruimte als ondernemer?

Neem eens contact met mij op, ik zou graag met je sparren over dit onderwerp. Je kunt contact met me opnemen per mail: info@topofficesupport.nl, via het contactformulier of telefonisch: 06-15431185.

Yvonne Winkelmolen
TOP Office Support